„Nógrád, itt van a jövőnk”- pályázati felhívás

Nógrád Megye Önkormányzata alkotói pályázatot ír ki megyénk középiskolásainak, amelyet „Nógrád, itt van a jövőnk” címmel hirdet meg.

Nógrád Megye Önkormányzata vár, bármilyen tetszőleges technikával elkészített, maximum A3-as méretű képzőművészeti- (rajz, festmény, vagy tabló), valamint maximum 10.000 karakter terjedelmű (RTF formátumban, vagyis WordPad-ben készített) irodalmi (prózai és lírai) alkotásokat. Mindezek elkészíthetők egyénileg és csoportosan (maximum 3 fő) is.

A pályaműveket postai úton – a 3100, Salgótarján Rákóczi út 36. címre, (Megyeháza) -, vagy személyesen, a Megyeháza épületében található 1. emeleti titkárságra lehet eljuttatni.

A borítékra írják rá: „Nógrád, itt van a jövőnk”.

Fontos, hogy minden alkotást, vagy képzőművészeti kategória esetében, az arról készített fotót (amelynek mérete maximum 1,5 MB lehet) elektronikusan, a palyazat@nograd.hu email címre is be kell küldeni.

A pályaművek témája: „Hogyan képzelem el jövőmet Nógrád megyében, illetve hogyan képzelem el a jövő Nógrád megyéjét”.

A pályázókat arra kérjük, hogy az alkotás beküldése alkalmával, elektronikus levelükben adják meg alkotásuk címét, azokat mutassák be pár mondatban, továbbá elérhetőségüket (név, cím, telefonszám), hogy a pályázat aktualitásairól tájékoztatni tudjuk.

A pályaművek beküldési határideje: 2013. július 31.

A beérkezett pályaműveket Nógrád Megye Önkormányzatának honlapjára (www.megye.nograd.hu), valamint annak hivatalos facebook oldalára töltjük fel. Ezen a portálokon lehet a művekre szavazatot leadni, amelyekből a 20 legtöbb szavazatot (lájkot) kapott, továbbá 20, a szakmai zsűri által véleményezett alkotás kerül kiválasztásra.

A legjobbaknak ítélt pályaművek alkotói részt vehetnek egy kétnapos tanulmányúton (teljes ellátással), amelyet a megyei önkormányzat ajánl fel és szervez meg. A tanulmányút, amely Nógrád megye történelmi emlékeit és értékeit hivatott bemutatni olyan településeket fog érinteni, mint: Horpács, Mohora, Csesztve, Szklabonya, Nagykürtös, Semlecbánya, vagy Körmöcbánya.

A pályázat ünnepélyes eredményhirdetésére szeptember hónapban, az ez évi Nógrádi Megyenap rendezvény alkalmával kerül sor.

Nógrád Megye Önkormányzata a legjobb pályaművekből – az elbírálást követően, annak hivatalos honlapján – szeptember elsejétől egy virtuális kiállítást, valamint a Balassi Bálint Megyei Könyvtárban egy időszaki-, a Megyeháza épületében pedig egy állandó tárlatot is rendez. Az alkotásokat Nógrád Megye Önkormányzata a „Nógrád a varázslatos világ” című kiskönyvtár sorozat 2013. évi kiadványában is megjelenteti.

 

Nógrád Megye Önkormányzata