Szálláslehetőség

Hegyalja Vendégház
Cím: 2677 Herencsény, Petőfi út 17.
Tel.: 06-35/357-072, 06-30/639-2408

A Hegyalja Vendégház Herencsény legmagasabb hegyének lábánál található. A nyugodt környezet egyaránt alkalmas pihenésre és szórakozásra. Az udvarban kerti grill, szalonnasüto, asztalitenisz szolgálja a pihenni vágyókat. Parkolás zárt udvarban.

A házban két szoba, fürdőszoba zuhanyzóval, WC és teljes felszereltségű konyha áll a vendégek rendelkezésére. A vendégház így maximum tíz fő befogadására alkalmas. A kétágyas szobában színes televízió, a nagyobbik szobában négy darab emeletes ágy található. Az önellátáshoz szükséges edényekkel felszerelt konyhában hűtőszekrény, mikrosütő, kávéfőző, szendvicssütő található. A berendezésen kívül a konyhát díszíti egy hagyományos búbos kemence.

A vendégeknek lehetősége van:

  • erdei gyalogtúrára (gombázás, természetjárás)
  • kerékpártúrára
  • a környező falvak megismerésére
  • lovasszekér-túrára (sétakocsikázás, lovaglási lehetőség)
  • régi palócos ételekkel való megismerkedésre, azok elkészítésére és elfogyasztására

A faluban 2001-ben milleniumi emlékpark épült, a lakosság és az idelátogató vendégek számára. A parkosított környezetben szabadtéri búbos kemence, teniszpálya, játszótér és szabadtéri színpad található. A vendégház szomszédságában van egy 1914-ben épült eredeti állapotú parasztház, ami előtt ma is működő gazdasági udvar található, kisebb háziállatokkal. Téli időszakban lehetőségünk van arra, hogy vendégeinket bevezessük a falusi disznóvágás rejtelmeibe, az ételek elkészítésébe, amelyben a vendégek is közreműködhetnek és megkóstolhatják a disznótoros ételeket.